ЗАПОЧИЊЕ ПРОГРАМ КУЛТУРНО ЛЕТО 2024.

Предстоји нам узбудљиво Културно лето са програмима који ће се одржавати од 28. јуна па све до 31. августа 2024. године, у чијој реализацији ће учествовати Културни центар "Брана Црнчевић", Завичајни музеј Рума, Градска библиотека "Атанасије Стојковић" и Туристичка организација Општине Рума.
Програми започињу на Видовдан, 28.јуна, са почетком у 16.30 када ће на Градском тргу у Руми бити додељене Вукове дипломе и награде најбољим ученицима румских основних и средњих школа. Награђеној деци ће се обратити представници локалне самоуправе, а по завршетку доделе наступиће разиграни и распевани чланови Креативног "М кутка" из Новог Сада.
Исте вечери, са почетком у 21.00 сат Културно лето ће песмом отворити Драгана Мирковић. Организатори концерта су Туристичка организација Општине Рума и Културни центар ,,Брана Црнчевић" Рума.
Већ сутрадан, у суботу 29. јуна са почетком од 19.00 часова на Градском тргу ће се одржати манифестација "Деца чувари традиције-Ђерам" у којој ће учешће узети шест Културно уметничких друштава из села румске општине.
Организатори програма Културно лето 2024. године , које ће потрајати до краја августа, су све установе културе, а покровитељ је Општина Рума.