ЧАЈ У 8
Велики хол
до 8. мај 2024
0 РСД

Среда, 8. 5. 2024.
"ЧАЈ У 8"
Богдан Ђурановић, фагот
Марио Иванчов, фагот
Душан Гроздановић, клавир
Велики хол у 20.00 часова
Улаз је слободан

Богдан Ђурановић рођен је 2002. године. Своје основно и средње музичко образовање стиче у музичкој школи "Даворин Јенко" у класи проф. Ненада Јанковића. Током школовања освојио је значајан број награда на републичким и међународним такмичењима као солиста и члан камерних састава. Додатно је усавршавао своје вештине на мастеркласу код проф. Гиоргио Мандолесија. Активно је учествовао као члан различитих међународних омладинских оркестара, од којих се највише истиче ЕСYО (European Spirit of Youth Orchestra). Наступао је са оркестрима као што су: Београдска филхармонија, Војвођански симфонијски оркестар, Салцбуршка филхармонија, оркестар опере СНП-а, Kамерата Нови Сад, Зрењанинска филхармонија и други. Сарађивао је са многим диригентима: Александар Марковић, Елизабет Фухс, Александар Којић, Лио Куокман, Освалдо Фереира... Наступао је и као солиста са оркестром Камерата Нови Сад. Сарађује са композиторком Станиславом Гајић, и изводи њене композиције. Тренутно је студент 3. године основних студија на Академији Уметности у Новом Саду у класи проф. Ненада Јанковића.

Марио Иванчов, рођен је 2003. у Скопљу. Као даровит ученик, без претходног основног музичког образовања 2018. године уписује средњу музичку школу ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ у Скопљу, инструментални одсек – фагот, у класи професора Горана Зафировића, а први јавни наступ крајем децембра 2018. Током свог четворогодишњег образовања наступио је на великом броју концерата и такмичења на којима је остварио запажене резултате:
- Државно такмичење ЗДНМБУ Хармонија МБ, у републици Северној Македонији 2019. године Лауреат, 2021 и 2022. године Прве награде;
-Прва награда на Међународном такмичењу „Даворин Јенко“ у Београду,
2020. и 2023. година;
- Међународно такмичење „Арт ин“ у Кавадарцима, Република Северна
Македонија, 2021. година.
Након завршене средње музичке школе, као један од високо рангираних, уписује основне академске студије фагота на Академији Уметости у Новом Саду, у класи професора Ненада Јанковића. Као студент Академије наступа два пута са омладинским оркестром WБYО, у Минхену, Немачка, и то на три камерна концерта, али и као члан оркестра. Тренутно наступа као хонорарни члан оркестра „ВО Вратса Булгариа“ у Бугарској и као члан „Сарајевске филхармоније“. Наступао је као солиста на концертима Академије Уметности у Новом Саду. Тренутно похађа другу годину академских студија.

Душан Гроздановић (Београд, 1993) је започео музичко образовање са шест година у класи Олге Латковић, а наставио у класи Душице Радуловић и Злате Малеш, код које је завршио СМШ Коста Манојловић у Земуну. Основне и мастер студије је завршио на ФМУ у Београду у класи ред. проф. Бранка Пенчића. Похађао је мајсторске курсеве реномираних пијаниста и професора. За време школовања је освојио награде и признања на бројним домаћим и међународним такмичењима, а издвајају се прве награде на такмичењима Николај Рубинштајн (Париз, 2002), Citta di Gorizia (Италија, 2003), Републичким такмичењима (2001, 2003, 2005, 2007) и на Међународном такмичењу Даворин Јенко (Београд, 2006, 2007, 2009). Био је лауреат Међународног такмичења Михајло Вукдраговић (Шабац, 2007). Наступао је на концертима у сали Задужбине Илије М. Коларца, Галерије КНУ, САНУ, Београдске филхармоније, СКЦ-а, Народног позоришта и осталим концертним салама у Србији и у иностранству. Члан је клавирског дуа VooDoo са пијанистом Вуком Божиловићем, са којим успешно наступа и осваја награде на фестивалима и такмичењима у земљи и иностранству. Заједно похађају трећу годину докторских академских студија на Катедри за камерну музику на ФМУ у Београду у класи ванр. проф. Соње Лончар. Запослен је на Академији уметности у Новом Саду као стручни сарадник – корепетитор на Катедри за дувачке инструменте.