АСКА И ВУК
Мала дворана
до 3. фебруар 2024
100 РСД

Субота, 3. фебруар 2024. године
Мала дворана у 11.00 часова
Позориште „Шарени сунцокрети“ Београд
Предраг Коларевић
АСКА И ВУК
Представа за децу
Режија: Тања Дамјановски
Играју: Тања Дамјановски и Предраг Коларевић
О представи:
Представа "Аска и вук" је рађена по мотивима свима добро познате истоимене приповетке нашег нобеловца Иве Андрића. По жанру ова представа је комбинација класичног балета, луткарства и конвенционалне глуме. У улози Аске се појављује професионална балерина Тања Дамјановски, са завршеном балетском школом „Лујо Давичо“ и Мегатренд универзитетом, са искуством рада у београдском Народном позоришту. Улогу Вука игра академски глумац Предраг Коларевић, који је уједно и написао драмски текст за ову представу. Ту су и три атрактивне лутке (лутка овчице Аске, овце Аје и ловца) које актери спорадично анимирају.
Весела и енергична класична музика Чајковског, Моцарта, Шопена и Шуберта дочарава атмосферу и дефинише ситуацију. Аскини плесови у стилу класичног балета на ову прелепу музику у центру су пажње.
Вук такође има велики дијапазон изражајних средстава, од комичног текста, преко неспретних гестова, до смешних начина завијања и лајања којима изражава свој апетит и своје усхићење због Аскине игре, што све изазива пажњу и добро расположење код деце.

Цена улазнице је 100 динара